Baby-logopedist

Worstel je met voedingsproblemen?
Zijn er problemen met slikken, flesdrinken, eten van hapjes, wennen aan stukjes?
Slaapt je baby slecht, is ze onrustig, heeft ze veel krampjes? Komen jullie niet in een lekker ritme?
Baby's hebben nog geen gesproken woorden, maar ze kunnen je toch van alles duidelijk maken, als je weet waarnaar je moet kijken en luisteren. Soms is het moeilijk om dit te doen wanneer je midden in de zorgen en emoties zit (en daarbij overspoeld word door tegenstrijdige adviezen van familie, vrienden en social media) en is het makkelijker wanneer er iemand gewoon eens met je mee kijkt.
Ik help je betekenis te geven aan de signalen die jouw kindje uitzendt.
Door alle informatie die te vinden is op het internet en in boeken líjkt het misschien alsof er allerlei 'handleidingen' zijn waaruit je kunt kiezen; gaat het niet goed met je baby, dan heb je vast nog niet zus-of-zo gedaan. De waarheid is dat er geen goed of beste bestaat. Ieder kind is anders en iedere baby verdient zorg op maat, omdat je je aanpast aan wat voor déze baby werkt. Bij elk kind moet een eigen handleiding worden geschreven, waarbij je kunt putten uit algemeen geldende adviezen maar deze niet altijd 1-op-1 kunt overnemen.
Je hebt de juiste handleiding gevonden als jij en je kindje zich goed voelen.
Als (preverbaal) logopedist werk ik ruim 20 jaren met baby's en jonge kinderen. Ik heb mij gespecialiseerd in slik- en voedingsproblemen en communicatieproblemen en heb behalve mijn praktijkervaring ook zeer veel (post-HBO) scholing gevolgd in deze vakgebieden.
Alle kennis die ik heb over de normale en afwijkende ontwikkeling van baby's zet ik in wanneer ik gevraagd word om hulp bij moeilijk drinken, reflux, onrust, krampjes, overprikkeld zijn en slaapproblemen. In een groot deel van de gevallen kan ik je helpen. Zo niet, dan help ik je zoeken naar een andere oplossing.
Ik werk vanuit het gedachtengoed van Infant Mental Health (IMH).
Je bent van harte welkom in de praktijk.
Een aan-huis behandeling is mogelijk wanneer je binnen een straal van 35km rond Norg woont.
DTL (Directe Toegankelijkheid Logopedie)
Sinds de invoering Directe Toegankelijkheid logopedie (DTL) in 2011 kan door de logopedist gescreend worden of de hulpvraag thuis hoort bij de logopedist of dat er nog andere/aanvullende gegevens nodig zijn. Ik heb een DTL-training gevolgd en ben daarmee bevoegd deze screening af te nemen. Voor behandeling van preverbaal logopedische problemen is een indicatie of toestemming van de huisarts nodig in de vorm van een verwijsbrief. Hierom kan ik de huisarts vragen na aanmelding en screening. Om goede adviezen te kunnen geven, is het noodzakelijk dat ik op de hoogte ben van de medische voorgeschiedenis. Ik vraag je daarom toestemming om die met mij te delen.
Na screening start ik meteen met een intake en de logopedische behandeling.
Ik ben lid van de Nederlandse beroepsvereniging voor logopedisten en sta geregistreerd als gespecialiseerd preverbaal logopedist. Ook ben ik opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici.